Sherap Chamma en Sipé Gyalmo retraite

Event details

  • vrijdag | 15 maart 2019 to woensdag | 20 maart 2019
  • 18:00 - 14:00
  • de Pauenhof, Sonsbeck, Germany

Van 15 t/m 20 maart 2019 begeleidt Marcy Vaughn in de Pauenhof (Duitsland) de helende beoefening van Sherap Chamma en Sipé Gyalmo.
Het is mogelijk om alleen aan het weekend deel te nemen.
De helende beoefening van Sipé Gyalmo wordt alleen ná het weekend gedaan.

Sherap Chamma: Moeder van Wijsheid en Liefde

Sherap Chamma

Sherap Chamma

In veel culturen wordt de oorspronkelijke vrouwelijke energie gezien als de oorsprong van het bestaan en de bron van alle positieve kwaliteiten. Als zodanig is Sherap Chamma, de moeder van wijsheid en liefde, de bron van wijsheid. Haar medicijn is liefde en mededogen. Het onderricht van Sherap Chamma bevat één van de belangrijkste tantrische cycli van de oude bön-traditie. In deze retraite leren de deelnemers een mooie en eenvoudige door Tenzin Wangyal Rinpoche samengestelde meditatie. In de beoefening verbinden we ons met de heilige vrouwelijke kwaliteiten in haar vredige vorm. Met ondersteuning van de groep creëren we een sfeer waarin het mogelijk is om op een diep niveau de fysieke, energetische en spirituele dimensies van ons leven te helen. Met behulp van visualisaties, het geluid van de mantra, en diepe contemplatie, maken we een persoonlijke verbinding met de universele moeder Sherap Chamma. Deze verbinding leidt ons naar onze oorspronkelijke wijsheid vanwaaruit liefde en mededogen als vanzelf oprijzen.

De Helende Beoefening van Sipé Gyalmo

Op maandag en dinsdag begeleidt Marcy de helende beoefening van Sipé Gyalmo. Deze meditatie en het helende ritueel, richten zich op het mededogen van de volledig verlichte beschermer van bön, Yeshé Walmo. Yeshé Walmo is de belangrijkste emanatie van de toornige godheid, Sipé Gyalmo. De overdrachtsstroom van deze genezende beoefening vindt zijn oorsprong bij Yeshé Walmo. Het werd doorgegeven van leraar op leraar, uiteindelijk aan Yongdzin Rinpoche in Noord-Tibet, en van hem aan Tenzin Wangyal Rinpoche. Marcy heeft de transmissies en het onderricht ontvangen van beide leraren. Ze heeft van Tenzin Wangyal de zegen gekregen om dit onderricht en deze beoefening met anderen te delen.

Op lichamelijk niveau kan het helende water dat we gebruiken tijdens de beoefening van Sipé Gyalmo, een krachtig medicijn zijn voor aandoeningen van het lichaam. Op energetische niveau is het zingen van de mantra van Sipé Gyalmo een zuiverende en helende klankbeoefening. Op het niveau van de geest wordt onze eigen oorspronkelijke, natuurlijke staat van zijn geopenbaard door verbinding te maken met de oorspronkelijke pure en mededogende stroom van gewaarzijn van Yeshé Walmo, de semi-toornige vorm van de heilige vrouwelijke energie.

Inschrijving via het aanmeldingsformulier

Contact/info: sherapchamma@ligmincha.nl