Over Ligmincha in Sittard

Vanaf 31 augustus 2019 zijn er in Sittard 6 vervolgbijeenkomsten meditatie te volgen. Deze meditatie oefeningen, die stammen uit de Tibetaanse Bön-boeddhistische traditie, brengen ons terug bij onze oorspronkelijke rust, stilte en ruimte en maken duidelijk hoe we meer open, liefdevol en creatief in ons dagelijks leven kunnen zijn.

We zullen het oefentraject volgen dat door Tenzin Wangyal Rinpoche in Amsterdam onderwezen is volgens de A-Tri, een tekst die stamt uit de 11e en 12e eeuw. A-Tri betekent ‘instructie van A’, instructie naar helderheid en ruimte. Het doel is onze ware essentie te leren kennen, onszelf volledig te kennen. Rinpoche heeft in mei 2019 voor de laatste keer onderricht gegeven over dit onderwerp in Nederland.

Iedere bijeenkomst wordt gewerkt met de 9 reinigende ademhalingen, tsa lung en innerlijke toevlucht. Thema’s waar we mee werken: zhiné (het verblijven in kalmte) met en zonder attribuut, droom- en slaapyoga, het verblijven in gewaarzijn zowel in de dag als in de nacht.

Het verdient aanbeveling om al bekend te zijn met de basisoefeningen als 9 reinigende ademhalingen, innerlijke toevlucht en tsa lung. Dus iedereen die al eerder bijeenkomsten van de A-Tri volgde of bekend is met een oefengroep is welkom.

Data:
zaterdag 31 augustus, 14 september, 28 september, 12 oktober, 26 oktober, en 16 november

Locatie:
groepsruimte Aquamarijn, Steenweg 38 te Sittard (achter CZgebouw)

Tijdstip:
10.00 – 13.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur, met een korte thee/koffiepauze

Begeleiding:
Marlies Cober, yoga/ meditatiedocent en student van Tenzin Wangyal Rinpoche, een van de weinige leraren die deze oefeningen in het Westen introduceerde.

Aanmelding:
via limburg@ligmincha.nl of marlies.cober52@xs4all.nl,  telefonisch via 046-4528123.

“Spontane wijsheid is de oergrond.
De vijf negatieve emoties zijn gemanifesteerde energie.
Emoties te zien als iets verkeerds is een dwaling.
Emoties in hun natuurlijke staat laten is de methode
om de niet-dualistische staat van Bevrijding te vinden.
Overwinning van hoop en vrees is het resultaat.”

(uit de Zhang Zhung Nyan Zhud, een oude Bön-boeddhistische dzogchentekst)

Je bent van harte welkom op 31 augustus 2019!

Activiteiten in Sittard

No Upcoming Events Found
aquamarijn sittard