Seminar met Tenzin Wangyal Rinpoche 31 mei – 2 juni 2024 – de Zes Lampen

Event details

  • vrijdag | 31 mei 2024 to zondag | 2 juni 2024
  • 10:00 - 17:00
  • Van Houtenkerk, Oudegracht 69, Weesp

Tenzin Wangyal Rinpoche is een leraar die de Bön boeddhistische traditie uit Tibet op een heldere en warme manier toegankelijk maakt voor een westers publiek. Elk jaar komt hij één keer per jaar naar Nederland om onderricht te geven.

In 2022 en 2023 heeft Rinpoche Dzogchen-onderricht gegeven in de Zes Lampen, en heeft  de Eerste en Tweede Lamp behandeld. Hij zal dit onderricht in dit seminar vervolgen.

De Zes Lampen is een van de vier belangrijkste teksten in de traditie van de mondelinge overlevering van de Zhang Zhung. De bron van dit onderricht is Tapiritsa die zich manifesteerde in het uitspansel van de hemel en de leringen overdroeg aan Gyerpung Nangzher Lodpo waarschijnlijk rond de eeuwwisseling van de 7e naar de 8e eeuw.  De ‘lampen’ in de titel verlichten ieder verschillende essentiële aspecten van het Dzogchen onderricht.

De kern van het Dzogchen onderricht is de zienswijze dat alle levende wezens oorspronkelijk zuiver en perfect zijn en de potentie hebben om spontaan positieve kwaliteiten tot uiting te brengen. Deze potentie is in ieder van ons aanwezig; het is onze natuur.  Toch voelen we onszelf in ons vluchtige dagelijks leven vaak vervreemd en niet verbonden met onszelf en anderen. Als we bereid zijn om direct en naakt de ervaringen van ons dagelijks leven onder ogen te zien, hoe uitdagend deze ook mogen zijn, dan worden deze ervaringen de deur naar onze eigen ware natuur, de deur naar de innerlijke toevlucht.

Dit onderricht biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in de praktijk van meditatie en reflectie, om van dichtbij naar binnen te kijken en het juweel te ontdekken dat verborgen ligt in je dagelijkse ervaringen. Je verkent hoe je de drie deuren van lichaam, spraak en geest kunt eren en respecteren en je leert de mogelijkheden voor heling herkennen die het leven je biedt. Ontdek de innerlijke toevlucht en de geschenken van ruimte, gewaarzijn en warmte die niet alleen voor jou heling brengen, maar ook voor je relaties en de wereld om je heen.

 

Het seminar is open voor iedereen die wil leren leven vanuit openheid en helderheid.

Lezing: vrijdagavond 31 mei van 20.00 – 21.30 uur
Lessen: zaterdag 1 juni en zondag 2 juni van 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Van Houtenkerk,  Oudegracht 69, Weesp

Tenzin Wangyal Rinpoche spreekt in het Engels.
Het onderricht wordt in het Nederlands vertaald.

Als je het onderricht wil volgen, maar de kosten een obstakel vormen, kan je ons een bericht sturen via seminar@ligmincha.nl en zorgen we voor een passende oplossing.

 

Aanmelding voor het seminar gesloten

Registratie via deze pagina is gesloten. Je kunt je wel ter plekke in de kerk aanmelden en betalen.