Geshe Choekhortshang Rinpoche – “de zes lampen”

Event details

  • vrijdag | 8 november 2019 to zondag | 10 november 2019
  • 16:00 - 17:00
  • Beukenhof, Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel

In het weekend van 8 t/m 10 november 2019  zal Geshe Nyima Woser Choekhortshang Rinpoche onderricht geven over "de zes lampen."

De kern van het Dzogchen onderricht is de zienswijze dat alle levende wezens oorspronkelijk zuiver en perfect zijn en de potentie hebben om spontaan positieve kwaliteiten tot uiting te brengen. Deze potentie is in ieder van ons aanwezig; het is onze natuur.  Toch voelen we onszelf in ons vluchtige dagelijks leven vaak vervreemd en niet verbonden met onszelf en anderen. Als we bereid zijn om direct en naakt de ervaringen van ons dagelijks leven onder ogen te zien, hoe uitdagend deze ook mogen zijn, dan worden deze ervaringen de deur naar onze eigen ware natuur, de deur naar de innerlijke toevlucht.
Dit onderricht biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in de praktijk van meditatie en reflectie, om van dichtbij naar binnen te kijken en het juweel te ontdekken dat verborgen ligt in je dagelijkse ervaringen. Je verkent hoe je de drie deuren van lichaam, spraak en geest kunt eren en respecteren en je leert de mogelijkheden voor heling herkennen die het leven je biedt. Ontdek de innerlijke toevlucht en de geschenken van ruimte, gewaarzijn en warmte die niet alleen voor jou heling brengen, maar ook voor je relaties en de wereld om je heen.

Rinpoche zal tijdens het weekend Dzogchen-onderricht geven in een van de vier belangrijkste teksten in de traditie van de mondelinge overlevering van de Zhang Zhung. De bron van dit onderricht is Tapiritsa die zich manifesteerde in het uitspansel van de hemel en de leringen overdroeg aan Gyerpung Nangzher Lodpo waarschijnlijk rond de eeuwwisseling van de 7e naar de 8e eeuw.  De ‘lampen’ in de titel verlichten ieder verschillende essentiële aspecten van het Dzogchen onderricht. In totaal zijn er 6 lampen. In dit weekend zal Rinpoche onderricht geven in de teksten over de eerste 2 lampen: de ‘Lamp van de onveranderlijke basis en de ‘Lamp van het fysieke hart’.

Het weekend is van vrijdagmiddag 16.00 uur t/m zondagmiddag 17.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie over Geshe Choekhortshang Rinpoche.