Alejandro Chaoul – Tsa Lung & Krijgersklanken

Event details

  • vrijdag | 13 september 2019 to zondag | 15 september 2019
  • 20:00 - 16:00
  • Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam

Alejandro Chaoul - Tsa Lung & Krijgersklanken

Tsa Lung

Volgens de Tibetaanse tradities is de adem de verbinding tussen body en mind. De Tsa Lung (‘tsa’ betekent ‘kanaal’ en ‘lung’ betekent ‘adem of wind’) oefeningen zijn een serie van vijf yoga bewegingen, die de meditatiebeoefening bevorderen. In de Tsa Lung oefeningen combineren we de focus op de mind/geest, de adem en de fysieke beweging voor een positief effect op je fysieke en geestelijke gezondheid. Zij nodigen je uit om zowel geestelijk als fysiek te ontspannen, het verlicht emotionele blokkades en verhoogt het ervaren van open gewaarzijn in je dagelijkse leven. De eenvoud van de oefeningen vereist geen behendigheid of ervaring met yoga, het is voor iedereen mogelijk de oefeningen te doen.

de Krijgersklanken

Vaak ervaren we een scheiding tussen de problemen die we in het dagelijks leven meemaken en het spirituele leven waar we naar verlangen. Zo kunnen we bidden dat alle levende wezens vrij mogen zijn van lijden en de oorzaak van lijden, maar blijkt het niet altijd even makkelijk om compassie op te brengen voor degene die je tegen de haren in strijkt.
De beoefening van de vijf Krijgersklanken helpt ons om deze scheiding te doorbreken. Het vertrekpunt voor deze beoefening zijn onze beperkingen en ontevredenheid; de bestemming is de essentie van ons wezen.
Door de verbinding te ervaren met onze oorspronkelijke natuur, ontwikkelen we positieve kwaliteiten, die tot uitdrukking komen in spontaan handelen. In plaats van te zoeken naar iets nieuws, buiten onszelf, waarvan we hopen dat het onze problemen oplost, realiseren we de bron van goedhed die we al zijn en laten die zich manifesteren.

De vijf Tsa Lung bewegingen en de vijf Krijgersklanken helpen ons te verbinden met dezelfde vijf chakras. Als we de combinatie van deze twee oefenen, maken we een dieper contact met onze chakras. Bovendien versterken we onze fysieke, energetische en geestelijke gezondheid.

Het programma is als volgt:
vrijdag 13 september - lezing van 20:00 tot 21:30
zaterdag 14 september - onderricht van 10:00 tot 17:00
zondag 15 september - onderricht van 10:00 tot 16:00