Feestelijke viering 25 jaar onderricht van Rinpoche in Nederland

25 jaar onderricht van Tenzin Wangyal Rinpoche in Nederland

In 2024 is het 25 jaar geleden dat Tenzin Wangyal Rinpoche voor het eerst naar Nederland kwam om les te geven! Tijdens het seminar over de Zes Lampen, van 31 mei – 2 juni,  in de Van Houtenkerk te Weesp, willen we dat jubileum feestelijk vieren, met het aanbieden van mantra’s, een aandenken, een foto presentatie en een borrel.

Lang-Leven Mantra’s

Als cadeau willen we Rinpoche een groot aantal Lang-Leven Mantra’s aanbieden.

De Lang-Leven Mantra:
“SO DRUM A KAR MU LA TING NAM Ö DU MU YE TSE NI DZA”,
is verbonden met de volledig gerealiseerde yogi en leraar Tsewang Rigdzin. De beoefening wordt gedaan met als doel het helen van beschadigingen aan de levensspanne en om obstakels te verwijderen die een complete vervulling van de levensspanne in de weg staan. Tsewang Rigdzin is de belangrijkste Lang-Leven godheid in de Bön traditie en was één van de (tweeling)zonen van Drenpa Namkha. Bij het reciteren van de mantra, kun je je voorstellen dat er een helende nectar of een helend licht stroomt, over de persoon of personen voor wie je de mantra reciteert.

Volg hier de links voor de mantra zelf en een Nederlandse uitleg van de mantra door Yongdzin Tenzin Namdak Rinpoche. De originele uitleg in het Engels (een transcript van Dmitri Ermakov en Carol Ermakova) vind je hier.  Voordat je de mantra reciteert, kun je hem ook een aantal keren zingen. De melodie van de mantra, gezongen door Geshe Yongdong, vind je hier.

Het aantal gereciteerde mantra’s kun je vervolgens mailen naar mantra@ligmincha.nl.
Je kunt de aantallen mailen wanneer je wilt, allemaal tegelijk of in gedeelten, de keuze is aan jou. Op dit speciale emailadres worden alle aantallen bijgehouden om uiteindelijk tot een prachtig aantal te komen!


Foto-presentatie, jubileum-aandenken en verdere feestelijkheden

Er zal een kleine foto-presentatie hangen met beelden van de afgelopen 25 jaar, in welk kader we iedereen willen vragen oude foto’s toe te sturen aan viering@ligmincha.nl (bij voorbaat hartelijk dank!).
Daarnaast is er de verkoop van een jubileum-aandenken in de vorm van een mok, waarbij een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een door Rinpoche gekozen Goed Doel.
En ‘last but not least’ een feestelijke borrel op zaterdag 1 juni 2024 van 17.15 tot 18.00 uur in de Van Houtenkerk, te Weesp (op dezelfde locatie als de retraite).

Graag tot ziens in Weesp!

Reacties zijn gesloten.