Nog geen reacties

25 jaar Triten Norbutse – Thenshug voor ZE Yongdzin Tenzin Namdak

Van 22 tot 30 januari wordt in het Triten Norbutse klooster in Kathmandu gevierd dat de Yungdrung Bön Academy of Higher Studies 25 jaar bestaat. Er zijn allerlei festiviteiten en degenen die zich geroepen voelen, zijn van harte welkom om dat daar mee te vieren.

Eén van de activiteiten is een Thenshug voor ZE Yongdzin Lopon Tenzin Namdak Rinpoche op zijn verjaardag op 27 januari. De Lopon wordt dan 95 jaar. Thenshug betekent voor altijd blijven en is een ritueel om de levensspanne van een belangrijke leraar en de beoefenaars te ondersteunen en te verlengen. Het is ook een mogelijkheid voor studenten om uitdrukking te geven aan hun devotie voor hun meester.

Tenzin Wangyal Rinpoche moedigt iedereen aan om de Lang Leven Mantra te reciteren en deze op te dragen aan Lopon Yongdzin Rinpoche. Je kunt jouw persoonlijke accumulatie van de mantra hier doorgeven. Tenzin Wangyal Rinpoche zal op 27 januari deze gezamelijke accumulaties aanbieden.

De Lang Leven Mantra is:

SO DRUM A KAR MU LA TING NAM Ö DU MU YE TSE NI DZA

De Europese sangha's gaan samen mantras reciteren, op de vrijdagen in december 2019, van 19.30 tot 20.00. We doen dit door online samen te komen via Zoom. Je kan hier bij zijn door naar mantras.ligmincha.eu te gaan.

Behalve het reciteren zijn er nog meer activiteiten. Op de website van ligmincha.org kan je er meer over lezen

Reacties zijn gesloten.