Volle Maan Meditatie Beoefening

Event details

  • donderdag | 1 oktober 2020 to vrijdag | 2 oktober 2020
  • 16:00
  • via Zoom

Tijdens de Volle Maan van 1 oktober zal de “Volheid van de Stilte” beoefend worden. Dit is een meditatief vervolg op de eerder gereciteerde drie Hartmantra’s.

In deze 24-uurs beoefening krijgen deelnemers over de hele wereld een unieke kans om elkaar te ondersteunen om steeds dieper in de Volheid van de Stilte te gaan, gevoed door hun ervaringen van stille contemplatie tijdens de eerdere drie Volle Maan Mantra beoefeningen. De sessie begint om 16.00 uur Nederlandse Tijd tijd met een door Marcy Vaughn begeleide meditatie en gaat door onder begeleiding van vertegenwoordigers van Ligmincha sangha’s over de hele wereld gedurende 24 uur tot 2 oktober 16.00 Nederlandse Tijd.

In de Tibetaanse traditie wordt de stilte van spreken (samen met de rust van het lichaam en de ruimte van de geest) beschouwd als een van de drie deuren naar verlichting. Door onze stem in stilte te laten rusten, vestigen we de aandacht op innerlijke stilte en laten we elk gevoel van inspanning of strijd los. Een deur naar diepe innerlijke vrede, rustend in stilte, laat het licht van puur bewustzijn dagen, bewustzijn dat de bron van positieve kwaliteiten in ons en alle wezens verlicht.

Voor de 24-uurs mantra recitatie sessies via Zoom is registratie vooraf verplicht.

Voor meer informatie over de volle maan-serie en registratie, ga naar
https://cybersangha.net/24-full-moon-temp/

De Volle Maan beoefeningen vinden steeds plaats vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd, uitgezonderd 31 oktober,  vanaf 15.00 uur.

 

Donderdag 1 oktober, 16.00 uur
Zaterdag 31 oktober, 15.00 uur
Maandag 30 november, 16.00 uur
Woensdag 30 december, 16.00 uur