Verbinden met de bron – introductie tot Bön Boeddhisme

Event details

  • maandag | 20 januari 2020
  • 20:00 - 21:30
  • Wordt bekend gemaakt.
  • 06-19047529

Hoe voelt het om open aandacht te geven aan wat er in je speelt? Hoe kun je rust vinden in de drukte die er soms in jezelf of om je heen is? Hoe kan je beleving in dit moment een deur worden naar innerlijke vrijheid?
In deze serie bijeenkomsten gebruiken we de Bön levensbeschouwing en het onderricht van Tenzin Wangyal Rinpoche om te leren mediteren.
De serie heeft een rustige opbouw. Je leert de oefeningen goed kennen en ze in je leven toe te passen. Er is veel ruimte voor uitwisseling en vragen. We sluiten elke avond af met een kopje thee.

In de oefeningen werk je direct met hoe je je nu voelt. De ervaring in je lichaam, je energie en je geest noemen we ‘de drie deuren’.
– de oefening van innerlijke toevlucht helpt je om contact te maken met wat je ervaart in je lichaam, energie en geest. Door dat met openheid te voelen, kun je rust, helderheid en vriendelijkheid in jezelf vinden die voorbij gaan aan je alledaagse gedachten en verwarring.
– door de reinigende ademhalingen leer je werken met verstoringen die je op dit moment ervaart. Je adem en je aandacht helpen je om spanningen los te laten, waardoor je met meer gemak kunt rusten in jezelf.
– in de tsa lung oefening gebruik je je adem, aandacht en beweging. Deze oefening uit de Tibetaans yoga werkt met de subtiele energie in je lichaam, en ondersteunt je vitaliteit en je meditatie.

Willemijn Cuijpers en Wieger de Leur begeleiden deze introductie. Zij zijn leerlingen van Tenzin Wangyal Rinpoche. De oefeningen zijn gebaseerd op zijn boeken ‘De deur naar innerlijke vrijheid’ en ‘De stralende geest’.

De serie bestaat uit zes maandagavonden, van 20.00 – 21.30 uur.

Data: 20-01, 27-01, 03-02, 10-02, 17-02 en 24-02
Tijd: 20.00 – 21.30
Kosten: €70,-; registreer voor 1 januari voor €65,-
Aanmelden kan via de ‘register’ knop. Of hier
De locatie in Utrecht wordt binnenkort bekend gemaakt.

Als je vragen hebt, kan je die aan Wieger stellen via wieger@ligmincha.nl of 06-19047529