Tibetaanse Yoga voor gezondheid en welzijn – online retraite

Event details

  • donderdag | 12 november 2020 to zondag | 15 november 2020
  • De hele dag
  • via Zoom

Tibetaanse Yoga – Trul Khor

Met Alejandro Chaoul-Reich

 

Zowel beginners als ervaren studenten worden uitgenodigd om van 12-15 november 2020 deel te nemen aan de instructie in de beoefening van Tibetaanse yoga (trul khor), uit de Bön A-tri Dzogchen-traditie. Deze cursus kan je los volgen, maar het is ook de eerste van een reeks lessen die de komende drie jaar zullen plaatsvinden.

Tibetaanse yoga kan dienen als een krachtige ondersteuning voor alle spirituele beoefenaars, niet alleen voor degenen die interesse hebben in fysieke yoga. In de Tibetaanse spirituele tradities staan ​​lichaam, spraak/adem en geest bekend als de drie deuren naar verlichting of de natuurlijke staat. De contemplatieve fysieke bewegingen van de Tibetaanse yoga van de A-tri-traditie stellen ons in staat om alle drie de deuren binnen te gaan door een enkele oefening, en bieden een krachtig, effectief middel om de obstakels en verduisteringen  voor openheid en helderheid in meditatiebeoefening weg te nemen.

De kenmerkende bewegingen van trul khor ontstonden als resultaat van diepe meditatiebeoefening door Tibetaanse yoga-adepten. Traditioneel beoefend in afgelegen grotten en kloosters in de Himalaya, worden de trul khor-bewegingen nu toegankelijk gemaakt voor serieuze westerse studenten. Ze zijn een krachtig hulpmiddel om de subtiele aspecten van je energetische dimensie te zuiveren, in balans te brengen en te harmoniseren.

Wanneer de kanalen van het subtiele energielichaam gezuiverd zijn en de winden die er doorheen circuleren (prana, vitale adem) ongehinderd stromen, wordt de natuurlijke staat van de geest – ruim, bewust en met een onbelemmerde energiestroom – onthuld. Deze natuurlijke staat kan niet worden gecreëerd of vernietigd; ze is universeel, ongeboren en onbesmet. Trul khor kan ook meditatief bewustzijn op het meditatiekussen en daarbuiten ondersteunen, terwijl het helpt om slaperigheid, opwinding en saaiheid te verminderen en de lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Alle studenten worden van harte uitgenodigd om deze bewegingen te leren en hun weldaad te ervaren. Er is geen voorwaarde om deze retraite bij te wonen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van hun beoefening van Tibetaanse yoga, kan deze retraite dienen als de eerste in een serie voor trul khor-training gebaseerd op de Bön A-tri Dzogchen-traditie. Gedurende de volgende twee jaar zal een vervolgprogramma worden aangeboden, gevolgd door een verdere vervolgopleiding voor nog eens twee jaar.

Deze retraite wordt online gehouden via Zoom. Toekomstige trainingen kunnen worden gehouden in Serenity Ridge Retreat Center zodra het centrum heropent. Iedereen is welkom!

Alejandro’s boek “Tibetan Yoga for Health & Well-Being” is verkrijgbaar via de Ligmincha-boekhandel of in andere online bookstores.

Meer informatie en inschrijven