Online retraite Dzogchen leringen met Khenpo Tenpa Rinpoche

Event details

  • donderdag | 17 september 2020 to zondag | 20 september 2020
  • 10:00 - 18:00
  • Online via Zoom

Op uitnodiging van de Europese Ligmincha Sangha’s, Chamma Ling en het Europese Yungdrung Bön Centrum zal Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche van 17 t/m 20 september 2020 , online lesgeven uit een hoofdstuk van de Namkha Truldzo-tekst. De titel van dit hoofdstuk is “kern van de Pith-instructies”.

De kern van de dzogchen-leringen is de opvatting dat alle voelende wezens van nature puur en perfect zijn en het potentieel hebben om zich spontaan op een positieve manier te manifesteren. Dit vermogen zit in ieder van ons. Het is onze aard, maar toch zijn we vaak vervreemd  van onszelf en anderen terwijl we ons voort haasten in ons dagelijks leven. Als we bereid zijn om rechtstreeks en naakt de ervaringen van ons gewone leven onder ogen te zien, hoe confronterend ze ook zijn, dan worden deze ervaringen de deur naar het ons realiseren van onze ware aard, de deur naar de innerlijke toevlucht.

Deze leringen stellen je in staat om deel te nemen aan de beoefening van meditatie en reflectie, om diep naar binnen te kijken en het juweel te ontdekken dat verborgen is in je gewone ervaringen. Ontdek hoe je de drie deuren van lichaam, spraak en geest kunt waarderen en respecteren, en hoe je de mogelijkheden voor genezing die het leven biedt, kunt herkennen. Ontdek de innerlijke toevlucht en de gaven van ruimte, bewustzijn en warmte die genezing kunnen brengen, niet alleen voor jou, maar ook voor je relaties met anderen en de hele wereld.

Er zijn drie sessies per dag gepland (2 sessies met Khenpo Rinpoche en één sessie met Geshe Gyatso), tussen 10 en 18 uur. Het exacte schema komt binnenkort.

Voor info en opgave: http://ligmincha.pl/en/events-and-seminars/2020/17-20-september-khenpo-rinpoche-dzogchen-teachings.html