Invocatie van Yeshe Walmo online

Event details

  • zondag | 5 juni 2022
  • 16:00 - 19:00
  • online via zoom

Yeshe Walmo cropped 1Invocatie van Yeshe Walmo

met Geshe Denma Gyaltsen

5 juni online via zoom

Veel van onze Ligmincha-retraitecentra en sangha’s over de hele wereld sluiten de laatste beoefening van elke dag af met het reciteren van de Invocatie van Yeshe Walmo. Daarbij roepen we deze verlichte beschermer van Yungdrung Bon aan om ons op elk niveau te leiden en te beschermen. Geshe Denma Gyaltsen, resident lama bij Ligmincha Texas, geeft op zondag 5 juni speciaal onderricht van een halve dag over deze beoefening, online en in Serenity Ridge.

De aanroep van Yeshe Walmo is misschien nieuw voor velen die niet naar persoonlijke retraites zijn geweest. Als je Yeshe Walmo of haar aanroep niet kent, raden we je ten zeerste aan om dit evenement bij te wonen! En als je de beoefening kent, is dit een goed moment om dichter bij haar te komen door de diepe wijsheid en vriendelijkheid van Geshe Denma.

De term invocatie betekent in het algemeen aanroepen. De Tibetaanse term is echter kulpa, wat meer specifiek betekent: opwekken of oproepen tot actie. Daarom wordt dit gebed duidelijk gebruikt om de verlichte beschermer Yeshe Walmo op te roepen om snel namens ons op te treden.

In de laatste regel van het gebed wordt Yeshe Walmo opgeroepen om “alle obstakels en oorzaken van disharmonie zonder uitzondering tot bedaren te brengen, in de uitgestrektheid van de uiterlijke, innerlijke en geheime ruimte!” De Tibetaanse tekst verwijst specifiek naar deze drie ruimtes, kha long ying. Dit geeft het vermogen van Yeshe Walmo aan om de beoefenaar te ondersteunen door obstakels te vernietigen die variëren van voor de hand liggend en extern tot de subtielste obstakels van de geest. Niets gaat haar vermogen te boven. Die kracht, gecombineerd met het onwrikbaar  vertrouwen van de beoefenaar, kan onmiddellijke actie en steun brengen, zoals uitgedrukt in dit beknopte en krachtige gebed.

16.00 – 17.15:  Onderricht
17.15 – 17.45: Pauze
17.45 – 19.00: Onderricht

info en opgave