Externe, Interne en Geheime Tsa Lung

Event details

  • vrijdag | 26 februari 2021 to zondag | 28 februari 2021
  • De hele dag
  • Online via Zoom

Meditatie met ademhaling en beweging:
Externe, Interne en Geheime Tsa-Lung

Van 26 t/m 28 februari 2021, met Alejandro Chaoul-Reich

Tsa Lung is een reeks oude yoga-oefeningen die balans en harmonie brengen in ons fysieke lichaam, onze energie en onze geest. Door deze oefeningen verbinden we ons  met onze heilige architectuur of ons subtiele lichaam, en leren onze energiewinden door onze subtiele kanalen te leiden.

Deze oefeningen zijn ontworpen om onze subtiele kanalen en chakra’s te openen en de gezonde stroom van de energiewinden te begeleiden, zodat we kunnen genieten van een goede gezondheid en ons met meer rust kunnen verbinden met een rustige, vredige geest. De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren en voor iedereen geschikt.

Er zijn drie niveaus van Tsa Lung-beoefening: extern, intern en geheim. De externe Tsa Lung werkt voornamelijk op fysiek niveau, met behulp van eenvoudige bewegingen en ademhalingsoefeningen om de energieën in ons lichaam in evenwicht te brengen. De interne Tsa Lung werkt meer op het niveau van ademhaling en subtiele energie, waardoor onze aandacht wordt gevestigd op het openen van de vijf chakra’s en het centrale kanaal. De geheime Tsa Lung gebruikt subtiele visualisaties van licht in de chakra’s en het centrale kanaal om harmonie in de geest te brengen, zodat we kunnen rusten in onze innerlijke toevlucht, de aard van de geest.

Alle Tsa Lung oefeningen integreren en balanceren de vijf elementen in ons: aarde, water, vuur, wind en ruimte.

Deze beoefeningen zijn ontleend aan de Bön Moeder Tantra (Tibetaans: Ma Gyü), de hoogste tantra in onze traditie. Ze zijn een prachtige aanvulling op elke meditatiebeoefening, en in het bijzonder op de dzogchen, de hoogste leer in de Tibetaanse Bön-traditie. Ze worden vaak aan het begin van een sessie uitgevoerd, zodat de meditatie dieper en stabieler is. De externe Tsa Lung wordt gewoonlijk uitgevoerd in alle Ligmincha-centra en -groepen.

Bekijk podcast met Ale

Ga voor meer informatie en opgave naar ligmincha.org