De aarde en onze gemeenschappen genezen met inheemse tradities

Event details

  • zaterdag | 3 december 2022 to zondag | 4 december 2022
  • 17:00 - 18:30
  • Online via zoom

Panel over inheemse genezingstradities

Eerste serie: Noordoost India & Mongolïe, 3 – 4 december
17.00 – 18.30 uur Nederlandse tijd.

Healing the Earth and Our Communities Through Indigenous Traditions

Ligmincha International organiseert een reeks groepsgesprekken over inheemse genezingstradities.

Samenkomen voor vieringen, voor ceremonies, voor genezing, voor rouw, voor dankbaarheid, voor planten en oogsten, voor wederzijdse ondersteuning, voor bijna elk aspect van het leven, is fundamenteel voor inheemse gemeenschappen over de hele wereld. Onderling verbondenheid, leven op aarde in harmonie met alle wezens – met planten en dieren, met de elementen, met de natuur en met andere mensen – vormt de kern van leven op een heilige manier. En heiligheid voedt ons, degenen om ons heen en de aarde zelf. Het is een manier om balans en harmonie in het leven te behouden en deze te herstellen in moeilijke tijden.

Om dit doel te bereiken, hebben inheemse volken manieren van zijn, handelen en omgaan ontwikkeld die onevenwichtigheden in iemands lichaam, geest, emoties en ziel, evenals onze buitenwereld, kunnen behandelen. Door het evenwicht te herstellen, helen we onszelf en de wereld om ons heen. Deze tradities hebben gemeenschappen gedurende honderden en duizenden jaren ondersteund.

Ligmincha International organiseert het eerste panel van deze reeks over inheemse genezingstradities, waar Dorjee Ren, uit de Lepcha-stamtraditie van Noordoost-India en sjamaan Byambatseren, uit Mongolië aan deelnemen. Beiden zullen hun ervaringen delen over het betreden van het genezingspad, manieren om je te verhouden tot de natuur en manieren om te genezen door verbinding met onszelf, met elkaar en met onze prachtige planeet. Beide sessies worden gehost door Khandro Tsering Wangmo Khymsar.

Het programma zal in het Nepalees en Mongools zijn met aansluitende Engelse vertaling.

Bijdrage: 25 dollar.

Meer informatie

Opgave