Steun voor Chamma Ling

Chamma Ling Polen heeft je hulp nodig

Veel mensen kennen Chamma Ling Polen in Wilga als een geweldige plek om je terug te trekken. De ruime en met licht gevulde gompa (meditatiehal), de stoepa verlicht door honderden kaarsen 's nachts terwijl beoefenaars rondlopen, de prachtige bossen vol majestueuze bomen, de dharmawinkel en het café creëren allemaal zoveel ruimte voor londerricht, privéreflectie en vriendschap . Zelfs als je het retraitecentrum alleen virtueel hebt bezocht, hebben de schoonheid en rust ervan je beoefening en meditatie waarschijnlijk verbeterd.

Het centrum is niet alleen een plaats van formele beoefening; ook vindt de integratie van de praktijk en het dagelijks leven daar plaats. Sangha-leden komen in harmonie samen om het centrum te ondersteunen en reparaties en verbeteringen uit te voeren. En toen Oekraïense vluchtelingen hun thuisland ontvluchtten en onderdak zochten in Polen, gaven Chamma Ling en Ligmincha Polen beoefenaars ruimte, geld en tijd om een ​​plek te creëren waar ze konden rusten, eten en herstellen. Er is een enorme vrijgevigheid van geest bij Chamma Ling!

Chamma Ling Polen werd opgericht in 2004 en de huidige gompa werd voltooid in 2013. In datzelfde jaar bracht Geshe Yungdrung Gyatso zijn eerste bezoek aan het centrum. Hij werd de lokale lama van Chamma Ling in 2015 en ondersteunt sindsdien studenten in Polen en de rest van de wereld.

In de loop der jaren werden hutten en wasgelegenheid gemoderniseerd. Tegenwoordig brengen retraites in het centrum 10 tot 500 mensen bijeen! Tenzin Wangyal Rinpoche bezoekt het centrum elk jaar (met een pauze vanwege covid). Zijne Heiligheid de 34e Menri Trizin en Zijne Eminentie Yongdzin (Lopon) Tenzin Namdak Rinpoche hebben onderricht gegeven in Chamma Ling, evenals Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche, Ponlop Trinley Nyima Rinpoche, Ponlop Tsangpa Rinpoche en vele andere lama's en geshes.

In juni 2022 ontstonden problemen met de waterleidingen van Chamma Ling. Meer dan de helft van het werk (het vervangen van de meeste leidingen en het graven van een nieuwe put) is voltooid. De geschatte kosten voor het bouwen van een pompkamer en het voltooien van de werkzaamheden bedragen € 25.000. Het werk moet deze winter klaar zijn, voor het voorjaar van 2023, anders dreigt Chamma Ling volgend jaar geen retraites te kunnen houden.

We vragen alle Bön-beoefenaars met een connectie met Chamma Ling Polen om een ​​financiële bijdrage aan het centrum te overwegen. Zonder de nodige renovaties kan het centrum niet blijven functioneren.

Donaties kunnen worden verzonden via
PayPal https://www.paypal.com/paypalme/LigminchaPolska

Voeg de opmerking toe: "Donation for water pumping system".

Dit is een bericht uit de Voice of Clear Light van 23 oktober 2022
namens Rob Patzig, voorzitter Ligmincha International en
Jacek Trzebuniak, voorzitter, Ligmincha Polen

Reacties zijn gesloten.