Mediteren in de böntraditie - Ligmincha Nederland

Ligmincha Nederland biedt op verschillende plaatsen de mogelijkheid om samen te oefenen of samen naar het internet onderricht van Tenzin Wangyal Rinpoche te kijken. Daarnaast worden er meditatiecursussen aangeboden voor mensen die willen leren mediteren. De groepen worden begeleid door studenten, die al vele jaren het onderricht van Tenzin Wangyal Rinpoche volgen.

Info algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor de meest actuele informatie ook op de Facebook-pagina van Ligmincha Nederland 

 

Introductiecursus

In vijf avonden komen de basisbeginselen van deze vorm van meditatie, gebaseerd op de wijsheid traditie van het Tibetaanse bön-boeddhisme, aan bod: houding, reinigende ademhalingen, concentratie, de drie toevluchten. Zo leer je contact te maken met je eigen openheid, helderheid en warmte. Er ontstaat een open en vreugdevolle meditatie, waar mededogen voor jezelf en de omgeving als vanzelf opkomt. Er is voldoende tijd voor vragen en uitwisseling.

Kosten voor vijf bijeenkomsten: € 60,- 

 

Basiscursus

Gedurende deze avonden werken we met lichaamsoefeningen (Tsa Lung), ademhalingsoefeningen (reinigende ademhalingen) en visualisaties (Guru Yoga). De basis van de oefeningen is de innerlijke toevlucht: contact leggen met innerlijke openheid, helderheid en warmte. De oefeningen uit de oude bön traditie zorgen voor verdieping in relaties met geliefden, meer bewustzijn van je creatieve mogelijkheden en een frisse kijk op jezelf en je omgeving.

Kosten voor tien bijeenkomsten: € 120,- 

  

Basiscursus Plus

Deze vervolgcursus is bedoeld voor iedereen die al een keer de basiscursus heeft gedaan of vertrouwd is met oefeningen uit de bön traditie. Er wordt, naast de terugkerende oefeningen, aandacht geschonken aan een bepaald thema, bijvoorbeeld het omgaan met vergankelijkheid en het nemen van toevlucht.

Kosten voor vijf bijeenkomsten: € 60,- 

 

Oefengroep

Een keer in de maand is er een doorlopende oefengroep. De oefengroep is bedoeld voor mensen die de introductiecursus en de basiscursus hebben gevolgd, vaker het seminar hebben gevolgd dan wel aangesloten zijn geweest bij een andere Tibetaanse stroming.

Kosten € 135,-. Voor minima en studenten is het eventueel mogelijk om in overleg met de penningmeester een betalingsregeling te treffen. 

 

Huiskamerbijeenkomst

Het is inspirerend om samen naar het internetonderricht van Tenzin Wangyal Rinpoche te kijken en samen te oefenen. Iedereen kan thuis mensen uitnodigen. Momenteel worden er geen huiskamerbijeenkomsten georganiseerd.

 

 

Onderricht met Geshe Lhundup

Regelmatig geeft Geshe Khorden Lhundup Gyaltsen onderricht over verschillende onderwerpen. 

Deze bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht en Sittard. Kijk hiervoor op de pagina's van de betreffende plaatsen of in de agenda.

Kosten € 45,- per bijeenkomst.  

 

zoetermeer amsterdam utrecht laren sonsbeck sittard Biezenmortel online

 

 Klik op de plaatsnaam voor de bijbehorende informatie