twr live

FACEBOOK LIVE 

Pith Instructies: loopt door in 2018

Op 6 september 2017 is Tenzin Wangyal Rinpoche op TWR LIVE gestart met een nieuwe serie over Pith Instructies, kerninstructies. Deze serie loopt door  in 2018, vanwege Rinpoche's schema zijn de data en tijden flexibel en wordt een uitzending kort van tevoren aangekondigd op zijn facebookpagina.

De oude Tibetaanse leringen kunnen soms ingewikkeld lijken, onder meer door de manier waarop de studenten erover denken en zich ermee verbinden. Deze kerninstructies zijn een buitengewoon eenvoudige en directe manier om deze leringen te ontvangen en zich ermee te verbinden.

In deze reeks TWR LIVE onderricht put Rinpoche uit de dzogchen-traditie van het Tibetaanse Bön Boeddhisme en uit zijn eigen persoonlijke reflecties. Hij zal elk onderricht presenteren op een zo simpele en toegankelijk mogelijke manier; studenten zullen worden aangemoedigd om deze wijsheid  zo direct en open mogelijk te ervaren en hierop te reflecteren.

 

Pith flex

 

Elke pith instructie zal zijn gebaseerd op een van de drie verschillende categorieën: basis, pad en vervulling.

Basis: gedurende vier weken instructies die ons helpen om onze ware natuur te begrijpen.
Pad: gedurende vier weken pith instructies die ons ondersteunen om deze waarheid direct door middel van meditatie te realiseren.
Vervulling: gedurende vier weken instructies die ons helpen om met vertrouwen te realiseren wie we echt zijn - de ware natuur die al in ons is - en deze realisatie volledig in ons leven te tonen voor het welzijn van anderen.

Tussendoor zal Rinpoche nu en dan onvoorziene TWR LIVE sessies aanbieden om dieper in te gaan op eerdere sessies of vragen te beantwoorden, plus speciale live-gesprekken over gerelateerde onderwerpen met uitgenodigde leraren van de Bön of andere tradities. 

De Dzogchen of  "Great Perfection" leringen worden beschouwd als het pad van zelfbevrijding en de hoogste vorm van onderwijs en praktijk in de Boeddhistische traditie. Deze leringen brengen de beoefenaar rechtstreeks naar de natuur van de geest, die onze ware essentie is.

Zie Rinpoche's introductie video:

https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/videos/10155701621692437/

Meer info:  http://www.ligmincha.org/en/international-news/387-twr-live-updates-en.html 

 

Algemene informatie over Facebook Live

De meest actuele informatie over het lopende onderwerp vind je op: http://www.ligmincha.org/en/international-news/387-twr-live-updates-en.html

De facebook pagina van Rinpoche voor de directe live uitzendingen: https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/

Kijk voor het schema op deze link: http://www.ligminchalearning.com/twr-live 

Alle video's zijn terug te zien in het archief op facebook: https://www.facebook.com/pg/tenzinwangyalrinpoche/videos/ of in het archief op de website van ligmincha learning: http://www.ligminchalearning.com/twr-live-video-archive

De uitzendingen worden gelijktijdig vertaald in meerdere talen, waaronder in het Nederlands. Voor de Nederlandse vertaling ga je naar  http://mixlr.com/ligmincha-nederland/ 

Deze zijn ook later te beluisteren via: http://mixlr.com/ligmincha-nederland/showreel/

Kijk verder voor de algemene informatie over facebook live op:  http://www.ligmincha.org/en/international-news/374-twr-live-en.html