twr live

FACEBOOK LIVE 

Pith Instructies: loopt door in 2018

Op 6 september 2017 is Tenzin Wangyal Rinpoche op TWR LIVE gestart met een nieuwe serie over Pith Instructies, kerninstructies. Deze serie loopt door  in 2018, vanwege Rinpoche's schema zijn de data en tijden flexibel en wordt een uitzending kort van tevoren aangekondigd op zijn facebookpagina.

De oude Tibetaanse leringen kunnen soms ingewikkeld lijken, onder meer door de manier waarop de studenten erover denken en zich ermee verbinden. Deze kerninstructies zijn een buitengewoon eenvoudige en directe manier om deze leringen te ontvangen en zich ermee te verbinden.

In deze reeks TWR LIVE onderricht put Rinpoche uit de dzogchen-traditie van het Tibetaanse Bön Boeddhisme en uit zijn eigen persoonlijke reflecties. Hij zal elk onderricht presenteren op een zo simpele en toegankelijk mogelijke manier; studenten zullen worden aangemoedigd om deze wijsheid  zo direct en open mogelijk te ervaren en hierop te reflecteren.

 

Pith flex

 

Elke pith instructie zal zijn gebaseerd op een van de drie verschillende categorieën: basis, pad en vervulling.

Basis: gedurende vier weken instructies die ons helpen om onze ware natuur te begrijpen.
Pad: gedurende vier weken pith instructies die ons ondersteunen om deze waarheid direct door middel van meditatie te realiseren.
Vervulling: gedurende vier weken instructies die ons helpen om met vertrouwen te realiseren wie we echt zijn - de ware natuur die al in ons is - en deze realisatie volledig in ons leven te tonen voor het welzijn van anderen.

Tussendoor zal Rinpoche nu en dan onvoorziene TWR LIVE sessies aanbieden om dieper in te gaan op eerdere sessies of vragen te beantwoorden, plus speciale live-gesprekken over gerelateerde onderwerpen met uitgenodigde leraren van de Bön of andere tradities. 

De Dzogchen of  "Great Perfection" leringen worden beschouwd als het pad van zelfbevrijding en de hoogste vorm van onderwijs en praktijk in de Boeddhistische traditie. Deze leringen brengen de beoefenaar rechtstreeks naar de natuur van de geest, die onze ware essentie is.

Zie Rinpoche's introductie video:

https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/videos/10155701621692437/

Meer info:  http://www.ligmincha.org/en/international-news/387-twr-live-updates-en.html 


LAATSTE UPDATE

Rinpoche gaat verder met zijn reeks Pith-instructies en biedt een serie van van vijf uitzendingen over het thema : "Pijn genezen door meditatie." Elk onderricht wordt gevolgd met onderricht over "Verbinding met de Vijf Wijsheden."

Een normale reactie op pijn is het te ontkennen of het als iets slechts te zien, maar hierdoor wordt het ongemak vaak alleen maar erger. In vijf gratis, wekelijkse Facebook Live-uitzendingen, begeleidt Tenzin Wangyal Rinpoche je in een reeks genezende meditaties die fysieke of emotionele pijn kunnen verzachten door er liefdevolle aandacht aan te schenken, los te laten en het zichzelf op natuurlijke wijze te laten uiten. Terwijl de pijn oplost, kun je een nieuwe ruimte binnenin ontdekken die helderder en meer verbonden, comfortabel en vreugdevol is.

Rinpoche nodigt je uit om elke sessie fysiek of emotioneel ongemak in te brengen dat je zou willen aanpakken en transformeren. Deze meditatiepraktijk is gebaseerd op oude leringen van dzogchen uit de Tibetaans-boeddhistische traditie. Rinpoche geeft hierover praktisch onderricht in zijn online workshop 'Healing From the Source' via GlideWing.com. Een recente studie van deelnemers aan de workshop toonde aan dat lichamelijke en emotionele pijn na drie weken met meer dan een derde werd verminderd, met gevolgen die na de workshop bleven bestaan.

De online sessies staan gepland om 19.00 uur, Nederlandse tijd, op 10, 17, 24 en 31 mei en 7 juni.
Om 19.40 uur volgt een uitleg van de vijf wijsheden.
Volgens de oude Tibetaanse Bön-leringen is wijsheid een staat van open gewaarzijn waarin ego-identiteit of het verkeerde geloof in het eigen inherente bestaan afwezig is. De leringen beschrijven verder wijsheid volgens vijf kenmerkende aspecten die bekend staan als de vijf wijsheden. In elk van de vijf sessies zal Tenzin Wangyal Rinpoche  een van de vijf wijsheden uitleggen en een meditatie begeleiden die je helpt je te verbinden met zijn essentie. De vijf zijn:

De wijsheid van leegte (10 mei)  
Spiegelende wijsheid (17 mei)
De wijsheid van gelijkmoedigheid (24 mei) 
Onderscheidende wijsheid (31 mei) 
Allesvolbrengende wijsheid (7 juni) 

Zie ook https://www.ligminchalearning.com/healing-pain

http://www.ligminchalearning.com/twr-live

 

Algemene informatie over Facebook Live

De meest actuele informatie over het lopende onderwerp vind je op: http://www.ligmincha.org/en/international-news/387-twr-live-updates-en.html

De facebook pagina van Rinpoche voor de directe live uitzendingen: https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/

Kijk voor het schema op deze link: http://www.ligminchalearning.com/twr-live 

Alle video's zijn terug te zien in het archief op facebook: https://www.facebook.com/pg/tenzinwangyalrinpoche/videos/ of in het archief op de website van ligmincha learning: http://www.ligminchalearning.com/twr-live-video-archive

De uitzendingen worden gelijktijdig vertaald in meerdere talen, waaronder in het Nederlands. Voor de Nederlandse vertaling ga je naar  http://mixlr.com/ligmincha-nederland/ 

Deze zijn ook later te beluisteren via: http://mixlr.com/ligmincha-nederland/showreel/

Kijk verder voor de algemene informatie over facebook live op:  http://www.ligmincha.org/en/international-news/374-twr-live-en.html