marcy vaughn 

Marcy Vaughn beoefent het Tibetaanse boeddhisme al 35 jaar en is een senior student van Tenzin Wangyal Rinpoche. Zij maakte deel uit van de eerste groep van afgestudeerden in het masterprogramma van de contemplatieve psychotherapie van de Naropa Universiteit, waar zij tevens doceerde en deel uitmaakte van een dans-ensemble.

Momenteel werkt zij als therapeut in haar privépraktijk in Bryn Mawr, Pennsylvania. Marcy werkt nauw samen met Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche en is de editor van zijn recent verschenen boeken Tibetan Sound Healing en Awakening the Sacred Body als ook van vele transcipties en ander studiemateriaal. Marcy is leraar voor het Ligmincha Instituut en ook hoofd van Studie en Beoefening, waar zij helpt bij het samenstellen van de studie- en beoefeningsmogelijkheden voor de Bön-beoefenaars.

Zij en haar echtgenoot  Gabriel Rocco ontwierpen het leerplan voor de Three Doors Academy.

  

De Sherap Chamma beoefening 

Het onderricht van Sherap Chamma  (Moeder van Wijsheid en Compassie) omvat één van de belangrijkste tantrische cycli van de Bon. In vele culturen wordt de oorspronkelijke vrouwelijke energie gezien als de oorsprong van het bestaan en de bron van wijsheid, liefde en compassie.
De oude Bon boeddhistische traditie geeft een manier om deze goddelijke vrouwelijke energie rechtstreeks aan te boren en brengt zo het potentieel voor voorspoed en heling op alle niveaus van ervaring – fysiek, energetisch, psychologisch en spiritueel.

De Sherap Chamma beoefening geeft de beoefenaars een diepe verbinding met hun eigen innerlijke wijsheid en met de liefde en compassie die deze wijsheid uitstraalt. Marcy Vaughn brengt deze oude leringen over op een nieuwe  frisse en relevante manier, geschikt voor het huidige moderne leven.