Over Ligmincha in Sittard

Vanaf 26 januari 2019 zijn er in Sittard 5 vervolgbijeenkomsten meditatie te volgen. Deze meditatie oefeningen, die stammen uit de Tibetaanse Bön-boeddhistische traditie, brengen ons terug bij onze oorspronkelijke rust, stilte en ruimte en maken duidelijk hoe we meer open, liefdevol en creatief in ons dagelijks leven kunnen zijn.

We zullen het oefentraject volgen dat door Tenzin Wangyal Rinpoche in Amsterdam onderwezen is volgens de A-Tri, een tekst die stamt uit de 11e en 12e eeuw. A-Tri betekent ‘instructie van A’, instructie naar helderheid en ruimte. Het doel is onze ware essentie te leren kennen, onszelf volledig te kennen. Rinpoche geeft in mei 2019 voor de laatste keer onderricht over dit onderwerp in Nederland.

Iedere bijeenkomst wordt gewerkt met de 9 reinigende ademhalingen, tsa lung en innerlijke toevlucht. Thema’s waar we mee werken: zhiné ( het verblijven in kalmte) met en zonder attribuut, droom- en slaapyoga, het verblijven in gewaarzijn zowel in de dag als in de nacht.

Het verdient aanbeveling om al bekend te zijn met de basisoefeningen als 9 reinigende ademhalingen, innerlijke toevlucht en tsa lung. Dus iedereen die al eerder bijeenkomsten van de A-Tri volgde of bekend is met een oefengroep is welkom.

Data:
zaterdag 23 maart, 30 maart, 13 april en 20 april

Locatie:
groepsruimte Aquamarijn, Steenweg 38 te Sittard (achter CZgebouw)

Tijdstip:
10.00 – 13.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur, met een korte thee/koffiepauze

Kosten:
€ 65,- voor 5 bijeenkomsten, ineens te voldoen.

Let op: betaling aan: NL56INGB 0006 2885 89, t.nv. Ligmincha Nederland te Oisterwijk, o.v.v. je naam en oefengroep voorjaar 2019 Sittard.

Begeleiding:
Marlies Cober, yoga/ meditatiedocent en student van Tenzin Wangyal Rinpoche, een van de weinige leraren die deze oefeningen in het Westen introduceerde.

Aanmelding:
via limburg@ligmincha.nl of marlies.cober52@xs4all.nl, telefonisch via 046-4528123. Aanmelding en betaling graag vóór 1 december 2018.

“Spontane wijsheid is de oergrond.
De vijf negatieve emoties zijn gemanifesteerde energie.
Emoties te zien als iets verkeerds is een dwaling.
Emoties in hun natuurlijke staat laten is de methode
om de niet-dualistische staat van Bevrijding te vinden.
Overwinning van hoop en vrees is het resultaat.”

(uit de Zhang Zhung Nyan Zhud, een oude Bön-boeddhistische dzogchentekst)

Je bent van harte welkom op 26 januari 2019!

Activiteiten in Sittard

No Upcoming Events Found
aquamarijn sittard